22 Φεβ 2011

Η ΒΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΤΕΜΠΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΙΩΝ ΑΛΛΑ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ! by ΝΙΚΟΣ Δ. ΚΑΡΑΣ on Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011 στις 12:17 μ.μ.



Το ντέρμπυ των αιωνίων και ότι έγινε, έχουν ήδη γραφθεί πολλά , έφερε πάλι τρανταχτά πλέον στην επιφάνεια το χάλι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ένα χάλι για το οποίο φταίνε η πολιτεία και αυτοί που διοικούν το ποδόσφαιρο.
Διότι όλοι γνωρίζουν ποιοι είναι αυτοί που διοικούν το έρημο ποδόσφαιρο αλλά για δικούς του λόγους κωφεύουν! Έγινε πότε έλεγχος για την πως απέκτησαν μετοχές και να μπορούσαν; Αλλά είναι μόνο τα γεγονότα του Σαββάτου που δείχνουν το χάλι του; Όχι δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχουν και άλλα τα οποία δεν φτάνουν ποτέ στον κόσμο είτε γιατί δεν πουλάνε στις αθλητικές εφημερίδες είτε γιατί υπάρχει πλήρη αδιαφορία. Θα σας αναφέρω μερικά να δείτε τι γίνεται στον ταλαίπωρο χώρο από την Α΄ εθνική μέχρι τοπικά πρωταθλήματα!
Στην Β Εθνική ομάδες δεν σφραγίζουν εισιτήρια διότι χρωστάνε στην εφορία! Επίσης οι περισσότεροι παίκτες είναι και απλήρωτοι και χωρίς ασφάλεια διότι δεν πληρώνουν ούτε το ΙΚΑ! Επίσης τα επεισόδια είναι στην ημερησία διάταξη!
Στην Γ Εθνική ήδη δύο ομάδες απεχώρησαν από το πρωτάθλημα λόγω έλλειψης χρημάτων! Και δω εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων οι απλήρωτοι ποδοσφαιριστές είναι ένα σωρό.! Και δω τα επεισόδια με <<σεκιούριτι>> είναι στην ημερησία διάταξη αλλά και πολλά άλλα!
Στον χώρο της Δ εθνικής γίνετε το έλα να δεις. Οι ομάδες δεν παίρνουν επιχορηγήσεις ,τα έξοδα πολλά , παίζουν 2 αθηναϊκά σωματεία και φέρνουν διαιτητές από την ΡΟΔΟ και είναι υποχρεωμένες να τους πληρώσουν για να ξεκινήσει ο αγώνας! Έσοδα ανύπαρκτα πλέον. Αλλά και η βία δεν πάει πίσω. Την Κυριακή είχε ένα ντέρμπυ πρώτος ,ΠΑΟΚ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, με τον δεύτερο , ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ, στο γήπεδο του πρώτου. Όταν έφτασε η ομάδα ,ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ, την περίμεναν οπαδοί του πρώτου και τους περιποιήθηκαν αναλόγως! Σε άλλο παιχνίδι ,ΑΣΤΕΡΑ ΜΑΓΟΥΛΑΣ-ΘΗΒΑΣ, οι δυναμίτες που έπεφταν μόνο λακκούβες δεν άνοιξαν στον αγωνιστικό χώρο!
Στα τοπικά της ΑΘΗΝΑΣ η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και η τοπική ένωση σφυρίζει αδιάφορα! . Εδώ δεν υπάρχει αστυνομία με νόμο!
Στον αγώνα ΙΑΣΩΝ-ΑΡΗΣ Π. ο δεύτερος τόλμησε να ισοφαρίσει στο 92΄και φυσικά πηγαίνοντας στα αποδυτήρια τους υποδέχθηκαν με <<λουλούδια>>! Σε άλλο παιχνίδι ντέρμπυ, η φιλοξενούμενη πήγε μέχρι το γήπεδο και δεν κατέβηκε πότε από το πούλμαν διότι οι γηπεδούχοι είχαν στρώσει χαλί και τους περίμεναν! Ο αγώνας δεν έγινε ποτέ!
Το πρωτάθλημα της Α΄Κατηγορίας , στον β΄ομιλο της Αθήνας, διεκόπη δυο βδομάδες και ξέρετε γιατί ; Διότι σε συγκέντρωση πρόεδρων για την βία, στον συγκεκριμένο όμιλο ,πρόεδρος ομάδος ξυλοφόρτωσε άλλον πρόεδρο διότι τον κατηγόρησε για την βία που εφαρμόζει στο γήπεδο του! Αυτό έγινε παρουσία όλου του Δ.Σ, της ένωσης όπου αντί να τους πετάξουν έξω από το πρωτάθλημα το διέκοψαν για να ηρεμήσουν τα πράγματα!
Δυστυχώς η νοοτροπία ότι εγώ στην έδρα μου κερδίζω με κάθε τρόπο ισχύει σε όλα τα επίπεδα.
Και η πολιτεία; Η πολιτεία ως συνήθως απούσα! Απλά τα γεγονότα στο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ την ξύπνησαν προσωρινά Διότι αυτά που είπε έχουν λεχθεί ξανά και προσωπικά για μένα είναι τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα!
Δυστυχώς το ποδόσφαιρο είναι κάτω από το μηδέν με βασική ευθύνη της πολιτείας που δεν εφαρμόζει τους νόμους αλλά και των σωματείων που τους ενδιαφέρει η επιβίωση τους πάση θυσία!
Υ.Γ. Α , ξέχασα το στοίχημα! Το στοίχημα! Το στοίχημα!


Η κατάσταση οδηγείτε σε χειρότερες καταστάσεις. Αναλογίσου ότι έρχονται τα ντέρμπυ στο μπάσκετ ! Η λύση ,θα βάλουμε μαθητές ,δείχνει την πλήρη αδυναμία του κράτους , να επιβληθεί ! Τι θα γίνει στην Γ εθνική και Δ εθνική που πρόκειται να διαλυθούν και να γίνει μια κατηγόρια; Τι θα γίνετε στα γήπεδα των ομάδων που θα θέλουν να αγωνίζονται στην νέα κατηγορία;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου