20 Φεβ 2011

Η λάσπη έφυγε,ο αγώνας μένει και συνεχίζεται...


Μια συντονισμένη επίθεση εναντίον του Βελβεντού και της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ», ξεκίνησε το τελευταίο διάστημα. Ενοχλεί πολύ η ίδρυση της εταιρείας που με τα 2.400 μέλη, την εμπειρία, τη δυναμική και την ενότητα ,έχει μια διαρκή και σημαντική παρουσία στα τεκταινόμενα του Δήμου Σερβίων.
Αλλά η επίθεση δε σταμάτησε εκεί. Συνεχίστηκε με συκοφαντίες από μεμονωμένα άτομα, που κινούνται στο σκοτάδι της ανωνυμίας, για την εξυπηρέτηση της προσωπικής τους φιλοδοξίας. Άτομα που συμμορφώνονται «στις υποδείξεις». Άτομα που το Βελβεντό τους έκανε στην άκρη, γιατί κατάλαβε τον εγωκεντρικό ρόλο τους. Άτομα που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα προσωπικά τους συμφέροντα. Άτομα που ποτέ τους δε σηκώθηκαν από τον καναπέ τους, για να προσφέρουν κάτι, έστω και μικρό, στο Βελβεντό.
Πρώτα έκαναν επίθεση εναντίων του πρώην δημάρχου. Συκοφαντίες χωρίς αποδείξεις, χωρίς στοιχεία. Λάσπη παντού και όπου πέσει. Και συνεχίζουν κατηγορώντας τον, ότι όλες οι ενέργειες του γίνονται γιατί έχασε το «θρόνο του». Αυτό βέβαια καταρρίφτηκε, όπως έχει γραφεί και στην ιστοσελίδα αυτή, αφού ένας από τους βουλευτές, μπροστά σε 20 ανθρώπους που τον συναντήσαμε για τον Καλλικράτη, είπε ότι του έκανε πρόταση να είναι υποψήφιος Δήμαρχος και εκείνος αρνήθηκε, γιατί ο αγώνας της κοινωνίας μας είναι άλλος και όχι οι θέσεις. Κι όταν οι σκοτεινοί κύκλοι είδαν ότι αυτό το επιχείρημά τους έπεσε στο κενό, έριξαν νέα λάσπη.
Κατηγόρησαν τον πρώην αντιδήμαρχο. Ντροπή και θράσος να κατηγορούν έναν άνθρωπο που έδωσε 8 χρόνια από τη ζωή του για το Βελβεντό. Έδωσε 8 χρόνια αγώνα μέρα- νύχτα για να έχουμε εμείς νερό, για να έχουμε εμείς καθαριότητα…Αλλά αυτό ήταν και το λάθος τους. Τους γύρισαν την πλάτη όλοι πια, γιατί ο καθένας μας σ’ αυτόν τον τόπο είναι γνωστός. Και αφού και αυτό δεν έπιασε, έφτασαν στο σημείο να κατηγορήσουν τις γυναίκες τους και ίσως αύριο και τα παιδιά τους. Δυστυχώς γι’ αυτούς θα κινούνται πάντα στο σκοτάδι των υπονόμων τους. Η λάσπη όμως που ρίχνουν δε μας αγγίζει. Αντίθετα μας δυναμώνει και μας ενώνει, αφού κάνει όλους τους Βελβεντινούς να τους αποστρέφονται.
Το μόνο επιχείρημά τους που διάβασα για τη συνένωση με το δήμο Σερβίων είναι: «ε…αφού έγινε νόμος πια ο Καλλικράτης, τι να κάνουμε;» Αυτοί σίγουρα δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, γιατί έτσι τους βολεύει. Εμείς όμως μπορούμε. Είμαστε πολλοί και ενωμένοι. Και απαντάμε, ότι αλλάζουν δεκάδες νόμοι καθημερινά. Γι’ αυτό είναι οι νόμοι. Να αλλάζουν όταν αυτοί δεν ωφελούν το λαό. Αλλά γι’ αυτό χρειάζεται αγώνας. Πού να ξέρουν τι σημαίνει αγώνας, καθισμένοι στους καναπέδες τους, καθισμένοι πάνω στο βωμό των συμφερόντων τους;
Ένα άλλο δήθεν επιχείρημά τους που διάβασα, είναι να αγωνιστούμε μέσα στο νέο δήμο. Θα ήταν καλύτερα λέτε;. Με 6 συμβούλους από το Βελβεντό, από τους οποίους οι 3 θα είναι από τον ένα συνδυασμό και οι 3 από τον άλλο; Οι τρεις αντιπολίτευση των άλλων τριών, που θα παίρνουν τις «άνωθεν εντολές»; Αλλά αυτό είναι το καλύτερο γι’ αυτούς, γιατί εξυπηρετεί και πάλι τα συμφέροντά τους.
Οι Βελβεντινοί διάλεξαν το δρόμο του αγώνα. Άφησαν πίσω στη μοναξιά τους όλους τους σκοτεινούς «ανώνυμους» και ακολούθησαν αυτούς που χρόνια τώρα έδωσαν δείγματα γραφής και προσφοράς. Ή όπως τα έζησα μέσα από την Μ.Κ.Ο. :Οι Βελβεντινοί παρότρυναν αυτούς που χρόνια τώρα πρόσφεραν στον τόπο να μπουν μπροστά στον αγώνα, στηριζόμενοι σε όλη την κοινωνία. Στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
ΑΠΟ Εκπαιδευτική φωνή http://gikas-daskalos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου