2 Φεβ 2011

«ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ» ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΤΗΣ 30ΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ


Αφού συγκεντρώσαμε στοιχεία και δεδομένα για το συμβάν της 30ης Ιανουαρίου στο Βελβεντό, καταλήξαμε στα εξής:
Όταν ένα μεμονωμένο περιστατικό μεταξύ πολιτών ανάγεται σε «Καλλικρατικό» συμβάν από τον ίδιο τον Δήμο στο εκδοθέν δελτίο τύπου,
Όταν την ίδια μέρα έχει προηγηθεί ένας ποδοσφαιρικός αγώνας με την παρουσία εκατοντάδων φιλάθλων ανάμεσα στα Σέρβια και το Βελβεντό, που εξελίχθηκε ομαλά κατά κοινή ομολογία, όπως το επιβεβαίωσαν και όλα τα Μ.Μ.Ε.
Όταν η νυχτερινή ιδιωτική έξοδος ενός πολίτη ανάγεται σε θεσμική παρουσία με την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου,
Όταν η ειλικρινής συγγνώμη, που ζητήθηκε από τον συμπολίτη μας για το λάθος, «πέφτει στα ψιλά» ή αγνοείται,
Όταν στοχοποιείται η φιλοξενία και η διασκέδαση ενός τόπου της «καλλικρατικής» χωρικής δικαιοδοσίας του διευρυμένου Δήμου, από την ίδια τη Δημοτική Αρχή, τότε εμείς τι άλλο μένει να προσθέσουμε;

Ως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ» καταδικάζουμε κατηγορηματικά το ατυχές γεγονός της 30ης Ιανουαρίου, όπως και κάθε ανάλογο γεγονός. Και επειδή συνδέθηκε, άνευ λόγου πιστεύουμε, με τον «Καλλικράτη», θέλουμε να θυμίσουμε στη Δημοτική Αρχή Σερβίων-Βελβεντού τα εξής:
Η Μ.Κ.Ο. έθεσε με συλλογικές αποφάσεις τις δυνάμεις της στην υπηρεσία της κοινωνίας του Βελβεντού και ζήτησε τη αποδοχή συνεργασίας της νέας Δημοτικής Αρχής, αναμένοντας και την τήρηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων.
Θεωρούμε ότι για τα θέματα του Βελβεντού δεν είναι αντιπροσωπευτική η διαχείρισή τους από το τοπικό συμβούλιο που εξέλεξε μόνο το 2% των πολιτών από το σύνολο των 3000 και πλέον δημοτών, οι οποίοι σε ποσοστό 98% απείχαν από τις κάλπες για να αντιδράσουν όχι στις γειτονικές κοινωνίες αλλά στην αδικία που υπέστη το Βελβεντό από τον «Καλλικράτη».
Παρά την «Καλλικρατική» αδικία δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα με τους γείτονές μας, οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια τιμούν την πατροπαράδοτη φιλοξενία του Βελβεντού, τη διασκέδαση και την συνεργασία σε διάφορους τομείς. Γνωρίζουν όλοι ότι το Βελβεντό από την πλευρά του συνεργάστηκε αρμονικά με τους γείτονές του των Σερβίων σε πολλά επίπεδα (οικονομικές και επαγγελματικές συναλλαγές, συνεργασία με τους συνεταιρισμούς, διαδημοτική συνεργασία για προμήθεια λεωφορείων, για τη λειτουργία κοινού τηλεοπτικού αναμεταδότη, κοινοί αγώνες για το δρόμο Κοζάνης-Λάρισας, κοινές διαμαρτυρίες για το κλείσιμο των γραφείων του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, της ΔΟΥ, των σχολείων, τις προσλήψεις και τη στάση της ΔΕΗ κ.λ.π.).
Γι’ αυτό ευχόμαστε τέτοια περιστατικά να μην ξανασυμβούν γιατί δεν βοηθούν σε τίποτα και κυρίως γιατί δεν αντιπροσωπεύουν τη συλλογική συμπεριφορά των κοινωνιών μας.
Όμως παράλληλα θέλουμε να εκφράσουμε και την θλίψη μας γιατί στο Δελτίο Τύπου του Δήμου για το συμβάν, οι αγώνες της κοινωνίας του Βελβεντού για την μεγάλη κοροϊδία του «Καλλικράτη» που προεκλογικά θεωρούνταν «σεβαστοί», μετά τις εκλογές βαφτίστηκαν «προσωπικά αδιέξοδα ορισμένων».
Το γνωρίζουν όλοι καλά ότι η περιπέτεια που ζει σήμερα το Βελβεντό οφείλεται πρωτίστως σε εκείνους, που κορόιδεψαν αυτή την κοινωνία με τις παλινωδίες των απόψεων και των αποφάσεών τους.
«ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου