6 Φεβ 2011

Συνάντηση Σπιθών 5ης Φεβρουαρίου 2011







Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου, 2011

Το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα, βρέθηκα στο πολιτιστικό κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δήμου Αργυρούπολης, στην πρώτη δημόσια εμφάνιση της προσωρινής συμβουλευτικής επιτροπής που πλαισιώνει την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη. Σκοπός, η ανάλυση του ιδεολογικού στίγματος του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών. Προσκεκλημένες για να δώσουν το παρόν οι επιτροπές Σπιθών.

Τη δεκαμελή προσωρινή συμβουλευτική επιτροπή αποτελούν οι:

- Γιώργος Κασιμάτης, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

- Δημήτρης Αλευρομάγειρος, Αντιστράτηγος ε.α.

- Νίκος Κούνδουρος, Σκηνοθέτης

- ΒασίληςΦίλιας, Καθηγητής και πρώην Πρύτανης του Παντείου

- Γιώργος Καραμπελιάς, Συγγραφέας

- Στέφανος Ληναίος, Ηθοποιός

- Κώστας Ζουράρις, Καθηγητής Πανεπιστημίου Παρισίων, Πολιτειολόγος

- Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, Δημοσιογράφος – Συγγραφέας

- Δημήτρης Καζάκης, Οικονομολόγος

Παρόντες, στο πλήθος κόσμου, περίπου 1000 ατόμων, ήταν μέλη Σπιθών Αττικής και μέλητων Σπιθών Ηρακλείου, Χανίων και Έβρου. Τα μέλη των τριών αυτών Σπιθών, ταξίδεψαν από την Κρήτη και τον Έβρο στην Αθήνα, για να εκπροσωπήσουν τις Σπίθες στις οποίες ανήκουν και πρέπει να τονιστεί σε αυτό το σημείο η αλληλεγγύη και η αυταπάρνηση των μελών των ομάδων αυτών. Αποφασιστικές, συγκλονιστικές και άκρως συγκινητικές οι θέσεις τους που μας ανακοίνωσαν. Δεν μπορώ, χωρίς να έχω την πρόθεση να αδικήσω καμία Σπίθα, να μην ξεχωρίσω το σθένος και το θάρρος της Σπίθας Ηρακλείου, οι οποίοι υπέβαλαν μήνυση στους βουλευτές του νομού Ηρακλείου με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας!!!

Η ορμή των δυσαρεστημένων πολιτών, η θλίψη του προδομένου περήφανου Ελληνικού Λαού, δεν σταματάει πουθενά! Οι Σπίθες πληθαίνουν και γρήγορα ενώνονται σε μεγάλη φωτιά! Τα χωριά, της ελληνικής υπαίθρου καταδικάζονται σε μαρασμό, υγιείς δήμοι πολτοποιούνται στην κρεατομηχανή του άθλιου, προδοτικού Καλλικράτη, τα άλλοτε όμορφα, πολύχρωμα, πολύβοα αστικά κέντρα, καταστρέφονται από την ανεξέλεγκτη εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση και συσσώρευση του πληθυσμού! Η Ελλάδα κινδυνεύει, χάνοντας την Εθνική κυριαρχία της!

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΣ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ, ΜΑΣ ΚΑΘΙΣΤΑ ΣΥΝΟΜΩΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ!!!

Άνθρωποι άγνωστοι μεταξύ τους με διαφορετικά σημεία εκκίνησης, με διαφορετικά σημεία αναφοράς, βάζουν στην άκρη ότι τους χωρίζει, κάθονται στο ίδιο τραπέζι και κουβεντιάζουν αποφασίζοντας δυναμικά για το ένα και μοναδικό που τους ενώνει, τη σωτηρία της Ελλάδας. Άμεση ανάγκη η διακοπή «των εργασιών του κατάπτυστου μνημονίου», η αποτίναξη του ζυγού του αισχρού κομματικού κατεστημένου! Σε κάθε συγκέντρωση η Σπίθα μεγαλώνει και πολύ γρήγορα θα γιγαντωθεί!!

Η αντίσταση των Βελβεντινών στον άθλιο Καλλικράτη, δεν έχει φτάσει μόνο στα «ώτα των αξιότιμων μη ακοόντων επίσημων αρχόντων μας»!

Υπάρχει γνώση και συμπαράσταση και από εκεί που δεν γνωρίζαμε ότι υπήρχε, ευχάριστη έκπληξη και ιδιαίτερη τιμή! Συνεχίζουμε ΔΥΝΑΤΑ!

ΒΕΛΒΕΝΤΟ – ΔΥΝΑΤΟ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ

ΕΛΛΑΔΑ – ΔΥΝΑΤΗ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ

Ευδοκία Ιωάννη Σταμάτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου