17 Φεβ 2011

Κατάληψη τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ


ΑΠΟ ΤΟ http://www.newsit.gr/
Αντιδρώντας στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, εργαζόμενοι στην επιχείρηση κατέλαβαν τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας, επί της οδού Χαλκοκονδύλη.
Οι εργαζόμενοι έχουν κλείσει την οδό Χαλκοκονδύλη και έχουν αναρτήσει πανό στην πρόσοψη του κτιρίου που αναφέρει ότι «εμείς δεν πουλάμε και δεν πουλιόμαστε».
Οι ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ προειδοποίησε με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Νίκος Φωτόπουλος, τόνισε πως θα επιδιώξει συνάντηση με την αρμόδια υπουργό, Τινα Μπιρμπίλη.
«Η ΔΕΗ είναι η μόνη σκληρή βιομηχανία που απέμεινε στη χώρα. Είναι ο μοναδικός πάροχος Ηλεκτρικής Ενέργειας, για τις πιο απόμακρες και ακριτικές περιοχές του τόπου. Είναι ο μοναδικός φορέας που εγγυάται το κοινωνικό τιμολόγιο.
Η ΔΕΗ δεν είναι μονάχα εθνικός πλούτος, είναι πολιτισμός… και ο πολιτισμός δεν πωλείται. Γι΄ αυτό το 51% πρέπει να παραμείνει στο κράτος», αναφέρει ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.
Οι εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν ότι «το ενδεχόμενο στρατηγικού επενδυτή και τυχόν σχέδια για αλλοίωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, είναι… ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ. (...) Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου