31 Μαρ 2011

Το e-ενημέρωση έγινε e-παραπληροφόρηση.


Έχοντας κλείσει κάτι παραπάνω από πέντε μήνες ως blogger μπήκα για τα καλά στον κόσμο της ηλεκτρονικής ενημέρωσης. Να σας πω την αλήθεια πριν δεν το είχα καν στο μυαλό μου. Ότι ειδήσεις ήθελα να δώ έλεγα...."Υπάρχει η τηλεόραση για να μου μαυρίσει την ψυχή".

Με την πάροδο του χρόνου όμως καθώς και λόγω των αναδημοσιεύσεων που έκανα στο blog μου, είδα ότι υπάρχει και η άλλη πλευρά των ειδήσεων. Αυτή του απλού κόσμου. Αυτή που έπαιρνε μια είδηση ο blogger και την μετέφραζε όπως την έβλεπε εκείνος και όχι όπως μας την πλάσαραν τα ΜΜΕ. Είδα πολλά πράγματα με άλλο μάτι και το πιστώνω στο διαδίκτυο αυτό.

Το πλήρωμα του χρόνου όμως ήρθε και στο blogging. Δημοσιογράφοι  που σάπισαν το κατεστημένο των ΜΜΕ, και άνθρωποι που διεκδικούν τα συμφέροντά τους και μόνο ,παρά το κοινό καλό, άπλωσαν και τα δίχτυα τους εδώ.Στο φτωχικό μας σπιτάκι,που φιλοξενούσε τις απόψεις μας. Είδαν ενδιαφέρον του κόσμου για την "αλήθεια" μέσω blog-site και έσπευσαν να την...κουκουλώσουν με ανώνυμα blogs-sites όπως το "δικό μας" , αν!!! είναι δικό μας, που πουλάνε (γιατι πουλάνε κυριολεκτικά) την δική τους αλήθεια βγάζοντας αποκλειστικότητες που τους βολεύουν.

Επιμένω να διαβάζω blogs που δεν τους αρέσει να πουλάνε ειδήσεις και παραπληροφόρηση όπως πολλά εδώ στον τόπο μας ,αλλά να λένε απόψεις με όνομα και επώνυμο. Φοβάμαι όμως ότι όσο πάει και λιγοστεύουν. Νικόλα,κράτα γερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου