9 Μαρ 2011

Ντροπή για μια πολιτισμένη χώρα !!!!!!!!


Αθήνα
Τρεις άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί στο άλσος του Θησείου το πρωί της Τετάρτης από εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων. Οι τρεις άνδρες έχασαν τη ζωή τους πιθανότατα από το ψύχος που επικρατούσε στη διάρκεια της νύχτας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για τους θανάτους και σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Αυτή η τραγική εξέλιξη δείχνει με τον πιο έντονο τρόπο βασικές αδυναμίες της κοινωνίας μας και των οργανωμένων θεσμών μας. Το γεγονός ότι συνάνθρωποί μας έχουν φτάσει σήμερα να ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης, στα πεζοδρόμια, τις πλατείες και τα πάρκα της πόλης μας, είναι θέμα σοβαρότατο, το οποίο μας αφορά όλους.

» Όταν μάλιστα το κρύο, οι κακουχίες ή η εξάρτηση από ουσίες οδηγούν αυτούς τους ανθρώπους σε έναν παγερό, ανώνυμο θάνατο στο δρόμο, τότε το φαινόμενο λαμβάνει διαστάσεις τραγωδίας.

» Τα ακριβή αίτια του θανάτου των τριών μένουν να διασαφηνιστούν από τα νοσοκομεία, στα οποία μεταφέρθηκαν οι σοροί. Όλες οι ενδείξεις όμως συνηγορούν ότι πρόκειται για μια τραγωδία όπως αυτή που περιέγραψα».

Ο κ. Καμίνης εκφράζει την οδύνη του για την απώλεια αυτή και διαβεβαιώνει ότι οι υπηρεσίες του Δήμου θα εντείνουν τις προσπάθειές τους να προσφέρουν βοήθεια στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από τις κακουχίες και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

«Χτες το βράδυ ο Δήμος πρόσφερε σε αστέγους κουβέρτες, υπνόσακους, σούπα και τσάι σε δεκάδες σημεία της πόλης και ο ξενώνας μας φιλοξένησε όσους το ζήτησαν. Το ίδιο θα κάνουμε και σήμερα και αύριο και όποτε χρειαστεί. Καλώ τους δημότες μας να βοηθήσουν, ο καθένας με τις δυνάμεις του και τα μέσα που διαθέτει, σε αυτήν την προσπάθεια» κατέληξε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Newsroom ΔΟΛ
apo www.in.grΣχόλιο Βελβεντινής ματιάς

Ντροπή για μια πολιτισμένη χώρα
Σε μια Ελλάδα του 2011 είναι ειρωνεία και ντροπή να υπάρχουν οργανώσεις για την διάσωση ζώων και να πεθαίνουν άνθρωποι από το κρύο.
Οι πολιτικοί μας και οι κυβερνόντες δεν τα βλέπουν αυτά ;
Αλλά πώς να τα δουν αφού τρώνε φρουρούμενοι στις ακριβές ταβέρνες του Κολωνακίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου