24 Μαρ 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΣΕΡΒΙΩΝ-ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ κ. ΛΑΖΑΡΙΩΤΗ


Μας προξενούν μεγάλη έκπληξη οι διαστάσεις που πήρε η αποστολή μιας απλής επιστολής από τη πλευρά της νεολαίας του Βελβεντού προσωπικά προς τον κ. Λαζαριώτη.
Η επιστολή εστάλη προς τον κ. Λαζαριώτη και ΜΟΝΟ, γιατί ο ίδιος υπογράφει έγγραφο του Δ. Σερβίων- Βελβεντού (Α.Π. 4154) σχετικά με το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στο Βελβεντό. Δεν ήταν σε καμία περίπτωση μια επιστολή που στρεφόταν εναντίον του προσώπου του κ. Λαζαριώτη, όπως σκοπίμως αποδόθηκε τόσο από τον ίδιο όσο κι από μέσα που αναπαρήγαγαν το θέμα.
Η αποστολή της επιστολής ήταν απόφαση συνέλευσης νεολαίας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19/3 και επικροτήθηκε τόσο από τη Συντονιστική Επιτροπή, όσο και από την Λαϊκή Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την επομένη στο "ΜΕΤΟΧΙ".
Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε μια απάντηση από την πλευρά του κ. Λαζαριώτη. Αντιθέτως είδαμε τη δημοσιοποίηση της αλληλογραφίας του, θέλοντας προφανώς να δώσει ο ίδιος στο θέμα άλλες διαστάσεις από τις πραγματικές.
Αλήθεια κ. Λαζαριώτη, έτσι αντιλαμβάνεστε την επικοινωνία και την επαφή σας με τους νέους; Μέσω δημοσιοποίησης σε τρίτους των επιστολών τους, χωρίς ίχνος διάθεσης επικοινωνίας με τους ίδιους;
Η ουσία βέβαια της επιστολής είναι μια και αποκρύπτεται σκοπίμως: η κοινωνία του Βελβεντού στα πλαίσια του αγώνα που κάνει για την αυτοδιοικητική της ανεξαρτησία επέλεξε να απέχει από τις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου και να μην εκπροσωπείται σε κανέναν από τους νέους "καλλικρατικούς" αυτοδιοικητικούς θεσμούς. Σ' αυτούς που θέλουν να παραστούν ως επίσημοι στις εορταστικές εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στο Βελβεντό την 25η Μαρτίου, πέρασε ποτέ από το μυαλό τους η ηθική διάσταση του θέματος; Θα εκπροσωπούν τί; Τις τοπικές αρχές στις οποίες η κοινωνία μας αποφάσισε να μη συμμετέχει; Τοπικούς και περιφερειακούς άρχοντες τους οποίους η κοινωνία του Βελβεντού δεν ψήφισε; Γιατί θέλουν να έρθουν στο Βελβεντό τη συγκεκριμένη μέρα; Για επίδειξη δύναμης και εξουσίας; Έσκυψε κανείς από όλους αυτούς μέχρι σήμερα πάνω στο πρόβλημα του Βελβεντού ειλικρινά και με διάθεση βοήθειας ή έστω συμπαράστασης; ΚΑΝΕΙΣ!
Μήπως ο κ. Λαζαριώτης αναγνωρίζει κατά βάθος την ιδιαίτερη κατάσταση που υπάρχει στο Βελβεντό, κατανοεί τα αιτήματα της νεολαίας, αλλά για λόγους σκοπιμότητας και συγκεκριμένης τακτικής από την πλευρά της νέας δημοτικής αρχής δεν θέλει να την παραδεχτεί; Δεν αντιλαμβάνονται ότι η επιλογή αυτής της στάσης από μέρους τους απέναντι στην κοινωνία του Βελβεντού, με την δημιουργία ενός κλίματος εντυπώσεων μόνο προβλήματα δημιουργεί;
Καλούμε τον κ. Λαζαριώτη και τη δημοτική αρχή να αφουγκραστούν τους νέους, να ακούσουν τα αιτήματά τους και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να τους αντιμετωπίζουν σαν υπεύθυνες προσωπικότητες με τις δικές τους απόψεις και θέσεις. Αλήθεια όλοι αυτοί που μιλάνε για καθοδηγούμενη νεολαία του Βελβεντού, όπως εσείς κ. Λαζαριώτη, στην ηλικία των 22, των 25, των 28, ή των 30 από ποιούς καθοδηγούνταν; Μάλλον κ. Λαζαριώτη δεν υπήρξατε νέος και γι' αυτό τώρα μας μιλάτε σαν official αντιδήμαρχος αφ' υψηλού.

Υ.Γ.: Ανάλογες κινήσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα ακόμα και εδώ στην περιοχή μας. Τελικά έχουμε γεμίσει με "τραμπούκους";
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου