16 Νοε 2010

Κ. Παπούλιας: «Ανατροπές με συμμετοχή, αγώνα και αφοσίωση»


Φόρο τιμής στο μνημείο του Πολυτεχνείου απέτισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο του εορτασμού για την 37η επέτειο της εξέγερσης.

Σε μήνυμά του ο κ. Παπούλιας, αναφέρεται στην φετινή επέτειο, η οποία όπως τονίζει, συμπίπτει με μια δύσκολη χρονιά στην οποία κρίνονται και διακυβεύονται πολλά.

«Πρώτα-πρώτα πόσα θα είναι τα πέτρινα χρόνια για την ελληνική κοινωνία που δοκιμάζεται, αλλά επίσης πότε και πώς η πολιτική θα ανακτήσει την κυριαρχία της επί των αγορών, πότε και πώς το πολιτικό σύστημα θα βρει τον τρόπο να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών», σημειώνει στο μήνυμά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και προσθέτει:

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου μας θυμίζει ότι στην πρωτοπορία των κοινωνικών ανατροπών βρίσκεται πάντα η νέα γενιά. Οι ανατροπές γίνονται με συμμετοχή και αγώνα, με αφοσίωση στο συλλογικό, με την πίστη σε κάτι που μπορεί να φαίνεται άπιαστο και με απομάκρυνση από το δρόμο της ιδιώτευσης.

Η επέτειος του Πολυτεχνείου μας θυμίζει επίσης ότι το σύνθημα του τότε παραμένει, με κάποιον τρόπο, ζητούμενο σήμερα: Θέλουμε ψωμί για όλους, παιδεία που παράγει κοινωνικό πολιτισμό και ενεργούς πολίτες, ελευθερία που δεν περιορίζεται από την δημοσιονομική αναγκαιότητα.

Κοιτάζοντας στο Πολυτεχνείο, βλέπουμε πιο καθαρά τον ορίζοντα και πιο ζωντανή την ελπίδα».
apo http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου