2 Νοε 2010

ΟΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ !!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

OΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ !!!
Συναδέλφισσες – οι

Είναι γνωστό ότι το Συνδικάτο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, με Ανακοινώσεις και Δελτία Τύπου, κατήγγειλαν την κυβέρνηση για την ψήφιση των πιο απαράδεκτων, αντιλαϊκών και νεοφιλελεύθερων Νόμων, του 3833/10 και του 3845/10, που στην ουσία καταργούσαν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και επέβαλαν απαράδεκτες αναδρομικές παρακρατήσεις δεδουλευμένων στους μισθούς, 7% από 1/1/2010 και 3% από 1/5/2010.

Είναι επίσης γνωστό, ότι εκτός των απεργιακών κινητοποιήσεων γι’αυτό το θέμα, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ προσέφυγε στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (η μοναδική Ομοσπονδία στη χώρα) ζητώντας να κριθούν οι παραπάνω Νόμοι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ! ! !

Ενημερώνουμε δε, ότι η ολομέλεια του ΣΤΕ, μετά την αναβολή στις 8/10/2010, θα συζητήσει το θέμα την Τρίτη 23 Νοεμβρίου, προκειμένου να κρίνει την αντισυνταγματικότητα των Νόμων.

Γνωρίζετε επίσης, ότι ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΓΕΝΟΠ παρενέβησαν ούτως ώστε οι μειώσεις στην μισθοδοσία να μην είναι 10%, αλλά 4,3% επί των μεικτών αποδοχών. Είναι εξάλλου γνωστό, ότι οι παρακρατήσεις στις αποδοχές μας ξεκίνησαν από την εκκαθάριση του μηνός Ιουλίου, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ Α.Ε. να αξιώνει από τους μισθωτούς κατ’ εντολή του Υπουργείου Οικονομικών, παρακράτηση δεδουλευμένων και για τις κανονικές μισθοδοσίες των μηνών από Ιανουάριο έως Ιούνιο του 2010 και επιπλέον την επιστροφή του 30% του επιδόματος Πάσχα.

Όλοι ξέρουμε ότι έχει αναφερθεί στις ενημερώσεις του Συνδικάτου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στους χώρους εργασίας, αλλά και στις μαζικές ενημερωτικές εκδηλώσεις στα Εργατικά Κέντρα Κοζάνης – Πτολεμαΐδας και Φλώρινας ότι η Δ/νση Πληροφορικής αδυνατεί να αποτυπώσει (λόγω παλαιότητας του συστήματος) το ακριβές ποσό που αξιώνει η ΔΕΗ Α.Ε. να παρακρατήσει από τους εργαζόμενους, κι αυτό είναι κάτι που θα γίνει έως το τέλος του έτους.

Είναι επίσης γνωστό, ότι με βάση τους Νόμους, τα επιπλέον ποσά, συμπεριλαμβανομένου και του πλαφόν, θα έπρεπε να παρακρατηθούν σε 8 δόσεις και σίγουρα έως τις 31/12/2010. Άρα ο κάθε μισθωτός, γνώριζε ότι η ΔΕΗ θα του παρακρατήσει, κατ’ εντολή του Υπουργείου, δεδουλευμένα έξι μηνών πλέον του 30% Δώρου Πάσχα.

Συναδέλφισσες – οι

Γνωρίζετε ότι από την εκκαθάριση του μηνός Ιουλίου ξεκίνησε η αντισυνταγματική, κατά την άποψή μας, παρακράτηση στην μισθοδοσία μας, καθώς και η παρακράτηση ενός ποσού με τον κωδικό 515 (παρακράτηση έναντι κρατήσεων του Νόμου 3833/10), που υπολογίσθηκε ότι αφορά το 40% περίπου της μηνιαίας δόσης.

Η ΔΕΗ Α.Ε. θα καταφέρει να υπολογίσει το ακριβές ποσό που αξιώνει να παρακρατήσει από τους εργαζόμενους έως τις 8 Ιανουαρίου του 2011, με δεδομένο ότι και το ανώτατο όριο αποδοχών (πλαφόν) θα υπολογιστεί σε ετήσια βάση για ευνόητους λόγους.

Άρα, η αίτηση – δήλωση που απέστειλε καθυστερημένα !!! η ΔΕΗ Α.Ε. σε όλους μας για διακανονισμό μετά την οριστική ετήσια εκκαθάριση για 12 ισόποσες ΑΤΟΚΕΣ δόσεις και σε 18 για ποσά άνω των 3.000 μετά την παρέμβαση του Συνδικάτου, κρίνεται θετική, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε, με βάση επαναλαμβάνουμε τους αντεργατικούς Νόμους 3833/10 και 3845/10, να παρακρατηθεί ολόκληρο το ποσό που μας χρέωσαν άκρως αντισυνταγματικά και αυτό θα αποδειχθεί την Τρίτη 23 Νοεμβρίου στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

* Σημειώνουμε ότι σε πολλούς συναδέλφους, λόγω αδυναμίας του συστήματος, το εκτιμώμενο ποσό που αναγράφεται, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Θυμίζουμε ότι για τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ οι παρακρατήσεις δεδουλευμένων στην μισθοδοσία από τη ΔΕΗ κατ’ εντολή της κυβέρνησης, είναι πράξεις που δεν παραγράφονται και καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε κινητοποιήσεις από το 2ο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.

Για το Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Δ.Ε.Η. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Αδαμίδης Κων/νος Βασιλειάδης

3 σχόλια:

  1. Otan trexan kai enhmeronan oti den 8a krathsoun polla kai oxi tosa osa akougontai kai elegan merikous ypervolikous. Tora to systhma den einai sosto kai exei la8os. An einai etsi na ta parei piso h epixeirish kai na vgali anakoinosi h DOL.. Proeklogika texnasamata na ta afhsoun kata meros. ayta einai ta lefta. ki ayta ta lefta elege proeklogika o GAP oti yparxoun

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μες στο καλοκαιρι μας διαβεβαίωναν οι κύριοι της ηγεσίας του συνδικάτου ότι οι κρατήσεις θα είναι αυτές που ήταν το καλοκαίρι . Τώρα τι λέτε κύριοι???????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΥΡΙΟΙ ΜΕΓΑΛΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΛΕΓΑΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ. ΟΛΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ,ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ.ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ.................

    ΑπάντησηΔιαγραφή