11 Νοε 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΠΛΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 14ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


Την περασμένη Κυριακή (7/11) η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας του Δ. Βελβεντού επιβεβαίωσε με τον πλέον σαφή και ξεκάθαρο τρόπο αυτό που τα τρία τελευταία χρόνια βροντοφωνάζει προς πάσα κατεύθυνση: την απόφασή της να αγωνιστεί ενωμένη για να παραμείνει ο Δήμος Βελβεντού αυτοδιοικητικά αυτόνομος. Και αυτό το στηρίζει στην αποδεδειγμένη βιωσιμότητα και τη δυναμική και διαχρονική αναπτυξιακή του πορεία.
Μέσα σ’ ένα κλίμα πολιτικού πολιτισμού και σεβασμού των δημοκρατικών διαδικασιών αλλά και πρωτοφανούς ενότητας για τον τόπο μας, οι πολίτες του Δήμου μας αποφάσισαν ΕΛΕΥΘΕΡΑ ν’ ακολουθήσουν τον δύσκολο και ανηφορικό δρόμο της ΑΠΟΧΗΣ ο οποίος όμως, αποτελεί την αφετηρία για την κατάκτηση του τελικού μας στόχου, που δεν είναι άλλος από την επαναφορά του Δήμου μας στην τωρινή αυτοδιοικητική του κατάσταση. Η λέξη «συντριπτική» είναι πολύ λίγη για να περιγράψει τις πραγματικές ηθικές και αριθμητικές διαστάσεις αυτής της ΑΠΟΧΗΣ. Η κοινωνία μας έδωσε συνέχεια στην αγωνιστική της συνέπεια και έκλεισε τ’ αυτιά της σε «σειρήνες» και ψευτοδιλήμματα που ακούγονταν από πολλές πλευρές αλλά κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος. Εξάλλου, η κοινωνία μας, αντιλαμβανόμενη το βάρος της ευθύνης αυτής της απόφασης, δεν παρέμεινε με τα σταυρωμένα χέρια μιας στείρας αποχής αλλά με την ίδρυση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας και Μ.Κ.Ο. «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ Δ. ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ» απέδειξε πως θα κρατήσει αυτόν τον τόπο όρθιο για όσον καιρό χρειαστεί.
Ενόψει των επαναληπτικών διπλών αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής, ως νεολαία, ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ τους συνδημότες μας:
-Να κατοχυρώσουν το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής με μια ακόμη μεγαλύτερη ΑΠΟΧΗ.
-Να αποδείξουν γι’ ακόμη μια φορά ότι η κοινωνία μας σέβεται και τιμά τις συλλογικές αποφάσεις και διαδικασίες της κοινωνίας μας.
-Να ξανακλείσουν τα αυτιά τους στα ψεύτικα διλήμματα και στα κομματικά κελεύσματα.
-Να στείλουν ένα ισχυρότερο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η κοινωνία μας θ’ αγωνιστεί ΕΝΩΜΕΝΗ για την τελική της δικαίωση.
Επίσης, έχουμε την ελπίδα από εκείνους τους συνδημότες μας, που για τους δικούς τους λόγους, την περασμένη Κυριακή επέλεξαν το δρόμο της συμμετοχής τους στις εκλογές, ν’ ακολουθήσουν το υπόλοιπο 95% της κοινωνίας μας, να συνταχθούν στον κοινό μας αγώνα και ν’ αντιληφθούν ότι ακόμη και η υποψία εσωστρέφειας δεν αποτελεί ασφαλή οδηγό για την μελλοντική μας πορεία.
Η νέα γενιά αποτελεί το πιο δυναμικό κομμάτι της κάθε κοινωνίας και ενσωματώνει την προοπτική ενός βιώσιμου μέλλοντος, ειδικά όταν μιλάμε για μικρές τοπικές κοινωνίες όπως αυτή του Δ. Βελβεντού. Επειδή δεν επιθυμούμε σε καμία περίπτωση να συναινέσουμε στην διοικητική, οικονομική και κοινωνική απομόνωση του τόπου στον οποίο ζούμε και τον οποίο θέλουμε να βλέπουμε συνεχώς να προοδεύει, συνεχίζουμε ΔΥΝΑΜΙΚΑ τον αγώνα. Εμείς θέλουμε να κρατήσουμε τον τόπο μας ψηλά και να τον πάμε ακόμη ψηλότερα. Δεν θέλουμε να τον βλέπουμε να μαραζώνει από το μακρινό παρατηρητήριο κάποιου κεντρικού ή περιφερειακού αστικού κέντρου. ΕΔΩ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟ.
Οι δύσκολες αυτοδιοικητικές συγκυρίες που έλαχαν στον τόπο μας, σε συνδυασμό με την κρισιμότατη οικονομική κατάσταση της χώρας μας, πρέπει να μας χαλυβδώσουν και να μας κρατήσουν ενωμένους. Το μέλλον και η βιωσιμότητα του Δ. Βελβεντού περνάνε μέσα από τη διατήρηση της αυτοδιοικητικής του αυτονομίας. Κι ο αγώνας για να το πετύχουμε αυτό εξαρτάται άμεσα και απ’ το εκλογικό αποτέλεσμα και αυτής της Κυριακής.
Η αποχή είναι ο σημαντικότερος σταθμός και το σημείο αναφοράς αυτού του αγώνα, μέχρι το επόμενο βήμα μας. Είναι το δικό μας σύμφωνο σταθερότητας, αποφασιστικότητας και συνέχισης αυτού του αγώνα.
ΑΠΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ!
ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ!
ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.
ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΗΚΤΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ Μ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΤΑ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.

ΒΕΛΒΕΝΤΟ-ΔΥΝΑΤΟ-ΕΝΩΜΕΝΟ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Δ.ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου