15 Νοε 2010

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 14ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Η αποχή του 97,74% στις επαναληπτικές δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 14ης Νοεμβρίου στο Δήμο Βελβεντού επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά το μεγάλο «ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΩΣΗ» και την σταθερή και αταλάντευτη βούληση της κοινωνίας μας να αγωνιστεί για την αυτονομία του Δήμου. Οι εκλογές έγιναν σε ήπιο κλίμα χωρίς να δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εκλογική διαδικασία.
Όσον αφορά τα αριθμητικά δεδομένα των εκλογών στο Δήμο Βελβεντού από τους 4821 εγγεγραμμένους πολίτες, ψήφισαν συνολικά 109 πολίτες και τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν μόνο 68 στις δημοτικές εκλογές και 84 στις περιφερειακές.
To επίσημο ποσοστό αποχής ανέρχεται στο 97,74 %. Αν μάλιστα εξαιρέσουμε τον οικισμό του Καταφυγίου, που ακολούθησε δική του πορεία, στον υπόλοιπο Δήμο Βελβεντού η αποχή αγγίζει το 99%.
Αν, τέλος, υπολογίσουμε τα αριθμητικά δεδομένα με βάση την ψηφοφορία στις προηγούμενες Δημοτικές & Νομαρχιακές εκλογές του 2006 και πάλι το ποσοστό αποχής είναι 98%.
Σε κάθε περίπτωση το συντριπτικό αυτό ποσοστό αποχής:
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΨΗΦΟ της κοινωνίας του Βελβεντού για τον αγώνα της αυτονομίας.
ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ όσους πίστεψαν ότι αυτή η κοινωνία θα αποδεχτεί τις παλινωδίες του Καλλικράτη και θα ατονήσουν οι προσπάθειές μας.
ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΕΙ με τον πιο αδιάψευστο τρόπο την -χωρίς ιστορικό προηγούμενο- ενότητα των πολιτών και
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ένα σημαντικότατο βήμα προς τον τελικό μας στόχο, που είναι η παραμονή του Δήμου μας ως ανεξάρτητου στο νέο Καλλικρατικό τοπίο.
Η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ» (Μ.Κ.Ο.), που συστήθηκε πρόσφατα, από όλες τις κοινωνικές δυνάμεις αυτού του τόπου, οργανώνει συγκροτημένα την επόμενη μέρα από 1/1/2011 ως κοινωνικός εταίρος στο νέο αυτοδιοικητικό τοπίο.
Ευχαριστίες οφείλουμε σε όλους τους πολίτες που με τη αποχή τους από τις διπλές επαναληπτικές εκλογές της 14ης Νοεμβρίου έστειλαν ένα σαφέστατο μήνυμα στην Κυβέρνηση για το δίκαιο αίτημα της κοινωνίας μας.
Περιμένουμε από την πολιτική ηγεσία και τους θεσμικούς παράγοντες της περιοχής μας αλλά και της Κυβέρνησης, αξιολογώντας όλα τα δεδομένα για την κοινωνία του Βελβεντού και να προχωρήσουν στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις.
Με δεδομένο τον μέχρι τώρα δυναμικό αγώνα μας, τη σύσσωμη συμπαράταξη όλων των πολιτών αλλά και την εξαιρετική διάκριση του Δήμου μας ως μια από τις τρεις ελληνικές πόλεις που θα συμμετέχουν στο πανευρωπαϊκό δίκτυο για τη βιώσιμη ανάπτυξη, πιστεύουμε ότι σήμερα υπάρχουν όλα εκείνα τα απαραίτητα τεκμήρια που μπορούν να αξιοποιηθούν αποτελεσματικά με τελικό στόχο την αυτονομία του Δήμου μας.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου