9 Νοε 2010

Ένας αγώνας με συνέπεια και συνέχεια

Στο 95,77% διαμορφώθηκε τελικά η αποχή των κατοίκων του Βελβεντού από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνένωση του δήμου τους στο πλαίσιο του σχεδίου «Καλλικράτης».
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Πολιτών Βελβεντού, από τους 4821 εγγεγραμένους ψηφοφόρους του Δήμου Βελβεντού, ψήφισαν συνολικά 204 πολίτες και τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 168, δεδομένου ότι υπήρχαν πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες για να δικαιολογήσουν την εκλογική τους άδεια.

Τα ποσοστά αυτά της αποχής επηρέασαν και το συνολικό της ποσοστό στον συνενωμένο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού, που διαμορφώθηκε τελικά στο 49,06%.

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 24.128 εγγεγραμένων, ψήφισαν οι 12.290 (ποσοστό 50,94%)
Σχόλιο Έλικα: Ο αγώνας της κοινωνίας του Βελβεντού αποδεικνύει ότι έχει και συνέπεια και συνέχεια. Αν εξαιρέσουμε το Καταφύγι που τράβηξε το δικό του δρόμο, η αποχή στο Βελβεντό ξεπερνάει το 97%. Μια κοινωνία που όσο καλά ξέρει να αναπτύσει και να αναπτύσετε, αποδεικνύει πως άλλο τόσο καλά ξέρει και να αγωνίζετε. Με το μεγάλο στοίχημα του πολιτικά πολιτισμένου αγώνα να είναι κερδισμένο, ας ελπίσουμε πως οι πολιτικοί και θεσμικοί παράγοντες του τόπου θα ασχοληθούν με το θέμα του Βελβεντού όπως οφείλουν να κάνουν και ο αγώνας μιας ολόκληρης κοινωνίας θα δικαιωθεί.

Πηγή: elicas.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου