7 Δεκ 2010

«ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΣΕΡΒΙΩΝ»

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Σύμφωνα με έγκυρα δημοσιεύματα των εφημερίδων της Κυριακής 5 Δεκεμβρίου 2010, το Υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να κλείσει 71 Εφορίες στην επαρχία μεταξύ των οποίων και οι Εφορίες του Νομού Κοζάνης (Πτολεμαϊδας, Σερβίων, Σιάτιστας και Νεάπολης).
Το κλείσιμο της Εφορίας Σερβίων με την οποία έχουν δοσοληψίες οι πολίτες, οι υπηρεσίες, οι επιχειρήσεις και γενικά ο πληθυσμός της περιοχής μας από το Πολύφυτο και το ορεινό Καταφύγι μέχρι την Ελάτη και το Λιβαδερό, αποτελεί ακόμα ένα σοβαρό πλήγμα στην αποκέντρωση και ένα σκαλοπάτι για τον αλόγιστο γιγαντισμό της πόλης της Κοζάνης.
Ο «Καλλικράτης» που υποσχέθηκε την αποκέντρωση και την καλλίτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, μας δείχνει πλέον τα δόντια του.
Δεν πέρασε μήνας από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και βοούν στ’ αυτιά μας οι μπαλκονάτες εξαγγελίες του πολιτικού και αυτοδιοικητικού κόσμου για την «ανάπτυξη της περιφέρειας και την αποκέντρωση».
Στην πράξη όμως ο δρόμος για το μέλλον φαίνεται να περνάει μέσα από τη συρρίκνωση, την αναδίπλωση, το μαρασμό και την υποβάθμιση της καθημερινής εξυπηρέτησης του πολίτη στην ύπαιθρο χώρα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Βελβεντού στην από 6/12/2010 δημόσια συνεδρίασή του ομόφωνα καταδικάζει το σχεδιαζόμενο κλείσιμο της Οικονομικής Εφορίας Σερβίων, όπως τουλάχιστον ανακοινώνεται από τα Μέσα Μαζικής Ενημερώσης.
Η κοινωνία του Βελβεντού είναι πανέτοιμη να οργανώσει μαζί με όλους τους άλλους κοινωνικούς εταίρους της περιοχής μαζική αντίδραση για την ακύρωση των σχεδίων που ουσιαστικά οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση την περιοχή μας.
Η Εφορία Σερβίων δεν πρέπει να επιτρέψουμε να κλείσει, αντίθετα οφείλουμε να επιδιώξουμε την άμεση στελέχωσή της για μια αρτιότερη λειτουργία και πιο κοντά στον πολίτη της υπαίθρου.

Βελβεντό 7 Δεκεμβρίου 2010
ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

1 σχόλιο:

  1. Οι πολιτικοί άντρες του νομού και της περιοχής Σερβιων τι άποψη έχουν;
    Μετά από το κλείσιμο της εφορίας έρχεται απ ότι λένε και κλείσιμο τραπεζών με έντονες φήμες για την αγροτική τράπεζα
    Και πριν ξεκινήσει την λειτουργία του ο δήμος σύμφωνα με το σχέδιο Καλλικράτης γνωρίζουμε ότι δημοτικές υπηρεσίες δεν θα λειτουργούν και θα εξυπηρετούντο οι δημότες από υπηρεσίες του δήμου Κοζάνης ,δηλαδή από έναν δημο που οι δημότες Σερβιων δεν επέλεξαν δημοτικούς συμβούλους δηλαδή

    ΖΑΒΑΡΑΚΑΤΡΑΝΕΜΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή