17 Φεβ 2012

Φίμωσαν τη φύλακα και έκλεψαν αρχαιολογικούς θησαυρούς του μουσείου της αρχαίας Ολυμπίας - Παραιτήθηκε ο υπουργός Πολιτισμού, Π.Γερουλάνος!

«Είχα δυο αγάλματα περίφημα, μια γυναίκα κι ένα βασιλόπουλο, ατόφια - φαίνονταν οι φλέβες, τόση εντέλειαν είχαν. Όταν χάλασαν τον Πόρο, τα΄ χαν πάρει κάτι στρατιώτες, και στ΄ Άργος θα τα πουλούσαν κάτι Ευρωπαίων· χίλια τάλαρα γύρευαν... Πήρα τους στρατιώτες, τους μίλησα: Αυτά, και δέκα χιλιάδες τάλαρα να σας δώσουνε, να μην το καταδεχτείτε να βγουν από την πατρίδα μας. Γι΄ αυτά πολεμήσαμε»
Στρατηγού Μακρυγιάννη, "Απομνμονεύματα"

1 σχόλιο:

  1. η χώρα , ο πολιτισμός της , η ιστορία της ανάθημα στο βωμό των μνημονίων , όπου ΠΑΣΟΚ ΝΔ ως υπάλληλοι της τροικας αφήνουν εγκαταλελειμμένη και αφύλακτη ακόμα και την ΟΛΥΜΠΙΑ.

    ο Μακρυγιάννης τα είχε πει καλά από τότε! συμπληρώνω τα λόγια του ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ προς τους κοτσαμπάσηδες που αντιδρούσαν στην επανάσταση:
    "Παπαφλέσσας: «Για ακούτε δω, η Επανάσταση είτε το θέτε, είτε όχι θα γίνει! Πάρτε το απόφαση. Αν εσείς γυρεύετε να την εμποδίσετε, εγώ πήρα προσταγή από την Αρχή να ξεσηκώσω τον κοσμάκη και να την κάνω. Και τότε όποιον βρουν ξαρμάτωτο οι Τούρκοι ας τον κόψουν!»

    απαντάει ο κοτζαμπάσης Χαραλάμπης:
    Σωτήρης Χαραλάμπης,(προεστός):
    «...Μα εμείς εδώ, αφού ξεκάνουμε τους Τούρκους, τι θ' απογίνουμε; Ποιον θα έχουμε ανώτερο; Ο ραγιάς, άμα πάρει άρματα, δεν θα μας ακούει πια. Και τότε θα πέσουμε στα χέρια εκείνων που δεν μπορούν να κρατήσουν πιρούνι να φάνε»
    Η ιστορία δυστυχώς επαναλαμβάνεται με άλλους πρωταγωνιστές

    θοδωρής Μπαλτάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή