17 Οκτ 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ για τον Καλλικράτη και το Δήμο Βελβεντού


Η Λαϊκή Συνέλευση των πολιτών του Βελβεντού της 14ης Οκτωβρίου 2011, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της «Κοινωνίας των Πολιτών» και της Συντονιστικής Επιτροπής Δημοτών Βελβεντού


Ομόφωνα αποφάσισε:


1. Εκφράζει την καθολική διαμαρτυρία της εξ ονόματος σύσσωμης της παμβελβεντινής κοινωνίας για τον Καλλικράτη που εντελώς αναίτια απένταξε το Δήμο Βελβεντού από τους αυτόνομους Δήμους που το Υπουργικό Συμβούλιο πρότεινε.
2. Από τις αρχές του έτους αντιμετωπίζουμε τα αυτοδιοικητικά τεκταινόμενα της περιοχής μας μέσα από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ», στην οποία συμμετέχουν και δραστηριοποιούνται εθελοντικά 2500 ενήλικοι δημότες, που δεν αποδέχονται την κατάργηση του Δήμου Βελβεντού, ούτε και τη διοίκησή του από μία Δημοτική Αρχή που έλαβε μόνο 22 ψήφους στο Βελβεντό πολύ δε περισσότερο από ένα τοπικό συμβούλιο, που ψηφίστηκε από 59 πολίτες σε σύνολο 3.300 ψηφοφόρων.
3. Ζούμε καθημερινά την υποβάθμιση στην ποιότητα ζωής από την λειτουργία του Καλλικρατικού Δήμου. Η αφαίμαξη των υπαλλήλων του Δήμου Βελβεντού, η μη αξιοποίηση του μηχανολογικού του εξοπλισμού εντός του Βελβεντού και των οικισμών του, η απαράδεκτη καθυστέρηση στην αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων, η μη επένδυση θεσμοθετημένων εσόδων που μας ανήκουν και οι επικοινωνιακές προκλήσεις προς μια ολόκληρη κοινωνία, με απόλυτη ευθύνη του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής του Καλλικρατικού Δήμου, είναι λίγα μόνο από όσα υποβαθμίζουν καθημερινά την αναπτυξιακή πορεία που είχε το Βελβεντό μέχρι τις 31/12/2010.
4. Διεκδικούμε την ανεξάρτητη θέση του Δήμου μας και είμαστε άπαντες ενωμένοι, πέρα από κόμματα και πολιτικές απόψεις και απαιτούμε να ληφθούν υπόψη οι 3040 υπογραφές των δημοτών, τα ψηφίσματα και οι αποφάσεις όλων των Λαϊκών Συνελεύσεων, οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βελβεντού, οι 2500 προσωπικές επιστολές δημοτών και φορέων στον Πρωθυπουργό, οι αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις, η αποχή μας σε ποσοστό 98% από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου 2010 και τα ακλόνητα επιχειρήματα μιας ολόκληρης και βιώσιμης κοινωνίας, της οποίας η πορεία , αν δεν αλλάξει το καθεστώς προδιαγράφεται απολύτως φθίνουσα.
5. Διεκδικούμε πολιτική λύση στο πρόβλημά μας και απαιτούμε να δοθεί η λύση αυτή άμεσα από το Υπουργείο Εσωτερικών, την Κυβέρνηση και τη Βουλή.
6. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και ομόφωνα αποφασίσαμε να τον κλιμακώσουμε, διότι δεν πάει άλλο.
7. Το ψήφισμα αυτό να σταλεί στον Πρωθυπουργό, στον Υπουργό Εσωτερικών, στους βουλευτές του Νομού, στην Περιφέρεια και στα Μ.Μ.Ε.
«ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ»
& ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου