29 Ιουλ 2011

Συγχωνεύσεις και όχι καταργήσεις…….


Καινούργιο λεξιλόγιο, γνωστή κακή πρακτική από την πλευρά της εξουσίας .
Είπαν, δεν καταργούμε σχολεία αλλά συγχωνεύουμε. Eίδαμε όμως τι έγινε στα σχολεία Λιβαδερού και Τρανόβαλτου και σε άλλα στο νομό. Όταν ένα σχολείο συγχωνευτεί με ένα άλλο ουσιαστικά δεν υποβαθμίζεται;
Η ίδια πρακτική και στα νοσοκομεία.
Φημολογείται συγχώνευση και για το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βελβεντού με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σιάτιστας που είναι 70 χιλιόμετρα μακριά.
Αν δεν με απατά η μνήμη μου, όταν ανακοινώθηκε το χωροταξικό του Καλλικράτη, στο υπουργικό συμβούλιο μιλούσαν για δήμο Βοΐου με έδρα την Νεάπολη και όταν πήγε στην ολομέλεια για ψήφιση ο νόμος, άλλαξε και έγινε δήμος Βοΐου με έδρα την Σιάτιστα... αυτά, έτσι, για να μην ξεχνάμε.
Φαίνεται, έχουν διδαχτεί από το λεξιλόγιο που χρησιμοποιούσαν αυτοί που ήταν στην εξουσία στη δεκαετία του 1980 που ήταν σαν την μαστορική γλώσσα*, έλεγαν τότε π.χ.: διολίσθηση δραχμής και εννοούσαν την υποτίμηση, αναδόμηση και εννοούσαν τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.
Ως άλλοι μάστορες του σήμερα, μάστορες του εμπαιγμού και της ταλαιπωρίας ενός ολόκληρου λαού, οι πολιτικοί μας αποδεικνύονται τέλειοι επιστήμονες στο «σερβίρισμα» κακών μαντάτων με επιχειρηματολογία έτοιμη για το καθετί! Και με μοναδική εξήγηση για την κακή κατάσταση που βιώνουμε το τσιτάτο: «ας προσέχαμε τι ψηφίζαμε!!!!!!!!!!!»
Λες και αυτοί που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές το ψήφισαν για να κόβει μισθούς και συντάξεις και για να κτυπάει διαδηλωτές στα κεφάλια η αυτοί που ψήφισαν Σαμαρά τον ψήφισαν για να συναινεί κι αυτός στην πώληση κρατικής περιουσίας.
*μαστορική γλώσσα χρησιμοποιούσαν οι τεχνίτες οικοδομής μεταξύ τους για να μην τους καταλαβαίνουν οι ιδιοκτήτες .
Βελβεντινή Ματιά
left;" trbidi="on">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου