9 Νοε 2017

Μια ενδιαφέρουσα επίσκεψη στα σχολεία Γυμνασίου και Λυκείου Βελβεντού

Την  Τέταρτη 8 Νοεμβρίου  επισκέφτηκε τα σχολεία μας ο συμπατριώτης   μας  κύριος Βλάχος Δημήτριος   με την εγγονή του Αλεξάνδρα πού ζουν και εργάζονται στην Αριζόνα των  Ηνωμένων Πολιτειών οι οποίοι  ξεναγήθηκαν  στους χώρους των σχολείων .
Ο Κύριος  Βλάχος ήταν   και ο βασικός   χορηγός  στην ανακαίνιση των τουαλετών  των  κοριτσιών  που  ήταν ένα σοβαρό αίτημα  των μαθητών  εφόσον είχαν  γίνει οι τουαλέτες  των αγοριών το 2015 με την χορηγία ενός άλλου συμπατριώτη του Κώστα Αντωνιάδη


Στην  βιβλιοθήκη των σχολείων έγινε η ενημέρωση του Κυρίου Βλάχου   για την  πορεία  της έκδοσης του βιβλίου  των παραμυθιών  στο οποίο είναι και  ο κύριος χορηγός   . Το βιβλίο  αυτό  είναι μια δημιουργία  των μαθητών του Γυμνασίου που το επιμεληθήκαν   οι καθηγητές τους  Φραγκούδης Αλέξανδρος και η Βάγια Βλάχου .


Στην συνέχεια  μετά από επιθυμία των διευθυντών    ο Κύριος Βλάχος     έκανε συζήτηση με μαθητές της τρίτης γυμνάσιου    και της τρίτης Λυκείου  ,  δέχτηκε  ερωτήσεις  που αφορούσαν την  πορεία της ζωης του από την στιγμή  που έφυγε από το Βελβεντό  αλλά   και για την   εξέλιξη των σπουδών του  , οι μαθητές μίλησαν και στα ελληνικά αλλά έκαναν και πολλές ερωτήσεις στα αγγλικά  .
Προσωπική  μου διαπίστωση είναι  ότι οι μαθητές  έδειξαν  ενδιαφέρον στην συζήτηση .


Η επίσκεψη τελείωσε στο εργαστήριο   πληροφορικής εκεί  που  εκτέθηκαν στους επισκέπτες  οι ομαδικές εργασίες των μαθητών  αλλά και το πρόσφατο  δεύτερο βραβείο του σχολείου μας σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου