20 Νοε 2013

Βράβευση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βελβεντού ‘Η ΔΗΜΗΤΡΑ’ στα Αριστεία Εταιρικής Υπευθυνότητας 2013

Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η 6η Τελετή Απονομής των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας ΣΔΕ 2013, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών. Στην Τελετή Απονομής, ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος επιβράβευσε τις καλύτερες εταιρικές πρακτικές και δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας που πραγματοποιήθηκαν από επιχειρήσεις στην Ελλάδα τα έτη 2010-2012. Ανάμεσα στις επιχειρήσεις που βραβεύθηκαν ήταν και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βελβεντού ‘Η ΔΗΜΗΤΡΑ’.
Ο Συνεταιρισμός ΔΗΜΗΤΡΑ, συνεργάστηκε για τη συμμετοχή του στα Αριστεία με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος DESUR. Το έργο DESUR αφορά την Ανάπτυξη Βιώσιμων Περιφερειών μέσα από Υπεύθυνες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.  Σε αυτό συμμετέχουν δημόσιοι φορείς από 7 ευρωπαϊκές Περιφέρειες (Ισπανία, Ιρλανδία, Λιθουανία, Σλοβενία, Ιταλία, Ουγγαρία, Ελλάδα). Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης συνεχίζοντας τις προσπάθειές του για την ανάπτυξη και προώθηση της επιχειρηματικότητας υλοποιεί μια σειρά Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που αφορούν κλάδους όπως ενέργεια, περιβάλλον, πολιτισμός, καινοτομία, σε συνεργασία με δεκάδες φορείς ανά την Ευρώπη.
Ο Συνεταιρισμός βραβεύθηκε στην ενότητα Περιβάλλον, στην κατηγορία Μικρές & Μεσαίες επιχειρήσεις, για την ενέργεια “Ολική περιβαλλοντική διαχείριση’. Ο Συνεταιρισμός εφαρμόζει από το 1987 το Πρόγραμμα ‘Ολική Περιβαλλοντική Διαχείριση’, σύμφωνα με το οποίο όλες οι διεργασίες που πραγματοποιούνται, από την καλλιέργεια και τη συγκομιδή, μέχρι τη συσκευασία και την τελική διάθεση των φρούτων, είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Στόχος είναι η ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων και η συνεχής δέσμευση προς το περιβάλλον και προς τον καταναλωτή. Στην ίδια ενότητα και στην κατηγορία Μεγάλες επιχειρήσεις βραβεύτηκε η εταιρία COCA-COLA ΕE & COCA-COLA HELLAS για την ενέργεια “Αποστολή: Νερό’.
Την τελετή απονομής των αριστείων παρακολούθησαν περισσότερα από 500 άτομα, ανάμεσα στα οποία υψηλόβαθμα στελέχη από τον χώρο των επιχειρήσεων, των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, της Πολιτείας, των ΜΚΟ, άνθρωποι από τον ευρύτερο χώρο του πολιτισμού και του πνεύματος.
Ο Συνεταιρισμός ΔΗΜΗΤΡΑ ήταν η μοναδική επιχείρηση της Δυτικής Μακεδονίας που βραβεύτηκε στα αριστεία. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι αρωγός στις προσπάθειες των τοπικών επιχειρήσεων για την καινοτομία, την εξωστρέφεια, και την ανάπτυξή τους μέσα από σεβασμό προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.



Read more: http://www.giapraki.com/57356-vravefsi-tou-agrotikou-sineterismou-velventou-dimitra-sta-aristia-eterikis-ipefthinotitas-2013#ixzz2lCEeEA1u

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου