26 Ιουν 2011

Λαϊκή συνέλευση των Πολιτών του Βελβεντού

Πολύ μεγάλη και πάλι η λαϊκή συνέλευση των κατοίκων του Βελβεντού, την Παρασκευή το βράδυ 24 Ιουνίου 2011. Πολλοί οι πολίτες που έκαναν τοποθετήσεις, κριτική για την πορεία του αγώνα μέχρι τώρα και προτάσεις για το μέλλον.Κοινή η πεποίθηση όλων για τη συνέχιση του αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση.


Δυο χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις:


"Η Κίνηση Γυναικών Βελβεντού συνεχίζει αυτό που όλοι μαζί ξεκινήσαμε πριν ένα χρόνο,γιατί πιστεύουμε στο δίκαιο του αγώνα του Βελβεντού।


...Ως τώρα δείξαμε ότι όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε,με το δικό του τρόπο ο καθένας।Έτσι κι εμείς κάνουμε τη δική μας προσπάθεια,με όσες δυνάμεις διαθέτουμε.


...Κανένας αγώνας δε σταματά,επειδή κάποιοι δεν αγωνίζονται.


...όταν η αδικία γίνεται νόμος,ο αγώνας γίνεται καθήκον."


ΚΙΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 24ης ΙΟΥΝΙΟΥ


"Η παρουσία όλων μας απόψε εδώ αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι το Βελβεντό είναι εδώ, ενωμένο δυνατό και διεκδικεί περισσότερο από ποτέ αυτό που με τον χειρότερο τρόπο του στερήθηκε πριν από έναν χρόνο.
Βρισκόμαστε λοιπόν έναν χρόνο μετά την ψήφιση του "Καλλικράτη" και 6 μήνες μετά το ξεκίνημα της νέας αυτοδιοικητικής πραγματικότητας που με βίαιο τρόπο μας επιβλήθηκε από το πολιτικό κατεστημένο της περιοχής μας. Πρόσφατα νέα δεδομένα ήρθαν προστεθούν αφού υπήρξε αλλαγή στην ηγεσία του ΥΠΕΣ.
Έναν χρόνο μετά το ερώτημα που ίσως μας απασχόλησε ή και μας απασχολεί όλους είναι: πράξαμε τελικά το σωστό ή βάλαμε τον τόπο μας σε "περιπέτειες" όπως πολλοί μας κατηγορούν; Η απάντηση είναι μια και βγαίνει αυθόρμητα: ΝΑΙ, ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ! Στην πιο δύσκολη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας του Βελβεντού δε λυγίσαμε κάτω από το βάρος των όποιων πιέσεων ή των όποιων δικών μας αιτιάσεων. Κάναμε το καθήκον μας απέναντι στην ιστορία αυτού του τόπου! Κάναμε αυτό που έπρεπε για να μην υπονομεύσουμε το μέλλον αυτού του τόπου! Κάναμε αυτό που έπρεπε για να μην είματσε υπόλογοι απένατι στον ίδιο μας τον εαυτό και τη συνείδηση μας.
Μα τί νόμιζαν όλοι αυτοί που σκαρφίστηκαν αυτό το δημιούργημα και που μας έπαιξαν αυτό το θλιβερό απ'όλες τις απόψεις παιχνίδι; Ότι θα το καταπίναμε έτσι εύκολα; Ότι θα σκύβαμε το κεφάλι σαν καλά και πειθήνια κομματικά στρατιωτάκια στη σειρά; Ότι θα βάζαμε σε κίνδυνο το μέλλον αυτού του τόπου χωρίς να πολεμήσουμε για ν'ανατρέψουμε αυτήν την κατάσταση; Νομίζουμε πως την απάντηση τους την έχουν πάρει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και θα την παίρνουν συνεχώς από δω και πέρα σε κάθε ευκαιρία! Μέχρι τελικής δικαίωσης!"
"Δυστυχώς τα εμπόδια είναι πολλά. Η δύσκολη γενικότερη πολιτική και οικονομική συγκυρία; Ίσως. Η διαμορφωθείσσα κατάσταση στην περιοχή; Σίγουρα. Το πολιτικό και οικονομικό σύστημα της περιοχής, που θεωρεί ότι ο νομός Κοζάνης είναι το απέραντο τσιφλίκι του; Δυστυχώς υπάρχει. Δεν επιθυμούσε και δεν επιθυμεί έναν ανεξάρτητο και υγιή Δ. Βελβεντού μέσα σ'ένα πλήρως ελεγχόμενο από τα κόμματα και βουτηγμένο στα προβλήματα, στα χρέη και την αβεβαιότητα καλλικρατικό τοπίο. Με όλους αυτούς πρέπει να παλέψουμε καθώς και με την κεντρική εξουσία για να φτάσουμε στο στόχο μας. Είμαστε αποφασισμένοι όμως να το κάνουμε και θα το κάνουμε."
"Σήμερα από δω μέσα αγαπητοί συμπατριώτες πρέπει να βγούμε πιο δυνατοί και πιο ενωμένοι από ποτέ για να βροντοφωνάξουμε προς τη νέα ηγεσία του ΥΠΕΣ και προς κάθε κατεύθυνση: ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ! Την ανεξαρτησία του Δήμου Βελβεντού. Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτές τις καταστάσεις που βιώνουμε καθημερινά! Δεν ανεχόμαστε άλλο την υποβάθμιση της περιοχή μας! Δεν ανεχόμαστε το Βελβεντό ενταγμένο σ'έναν μνημονιακό Δήμο! Δώστε μας πίσω αυτό που με τη βία μας στερήσατε πριν απο έναν χρόνο! Θέλουμε πίσω την αυτοδιοίκηση μας! Θέλουμε πίσω την περιουσία που με κόπο γενιές και γενιές Βελβεντινών θυσιάστηκαν για να δημιουργήσουν! Θέλουμε πίσω την ελπίδα για τον τόπο μας! "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου