Η φλούδα φρούτων και λαχανικών περιέχει πολύτιµα θρεπτικά συστατικά που θωρακίζουν µε πολλούς τρόπους την υγεία µας.
Γι’ αυτό και οι ειδικοί συνιστούν να βρούµε τρόπους να τρώµε µε τη φλούδα τους όσο περισσότερα µπορούµε, είτε στύβοντας ολόκληρο το φρούτο είτε βράζοντας τις φλούδες του και πίνοντας το ζουµί είτε βάζοντας στον αποχυµωτή ολόκληρα τα φρούτα, ώστε να πίνουµε όλα τα συστατικά τους.
Σε ορισµένα µάλιστα φρούτα, όπως τα εσπεριδοειδή, που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, µπορούµε να προσθέτουµε το ξύσµα από τη φλούδα τους ακόµα και στα γλυκά. Σε κάθε περίπτωση βέβαια όλα τα φρούτα και τα λαχανικά που πρόκειται να καταναλωθούν ωµά και µε τη φλούδα θα πρέπει να πλένονται πολύ καλά.
ΠΗΓΗ: iatronet.gr
Γι’ αυτό και οι ειδικοί συνιστούν να βρούµε τρόπους να τρώµε µε τη φλούδα τους όσο περισσότερα µπορούµε, είτε στύβοντας ολόκληρο το φρούτο είτε βράζοντας τις φλούδες του και πίνοντας το ζουµί είτε βάζοντας στον αποχυµωτή ολόκληρα τα φρούτα, ώστε να πίνουµε όλα τα συστατικά τους.
Σε ορισµένα µάλιστα φρούτα, όπως τα εσπεριδοειδή, που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, µπορούµε να προσθέτουµε το ξύσµα από τη φλούδα τους ακόµα και στα γλυκά. Σε κάθε περίπτωση βέβαια όλα τα φρούτα και τα λαχανικά που πρόκειται να καταναλωθούν ωµά και µε τη φλούδα θα πρέπει να πλένονται πολύ καλά.
ΠΗΓΗ: iatronet.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου