29 Ιουλ 2011

Συγχωνεύσεις και όχι καταργήσεις…….


Καινούργιο λεξιλόγιο, γνωστή κακή πρακτική από την πλευρά της εξουσίας .
Είπαν, δεν καταργούμε σχολεία αλλά συγχωνεύουμε. Eίδαμε όμως τι έγινε στα σχολεία Λιβαδερού και Τρανόβαλτου και σε άλλα στο νομό. Όταν ένα σχολείο συγχωνευτεί με ένα άλλο ουσιαστικά δεν υποβαθμίζεται;
Η ίδια πρακτική και στα νοσοκομεία.
Φημολογείται συγχώνευση και για το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βελβεντού με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σιάτιστας που είναι 70 χιλιόμετρα μακριά.
Αν δεν με απατά η μνήμη μου, όταν ανακοινώθηκε το χωροταξικό του Καλλικράτη, στο υπουργικό συμβούλιο μιλούσαν για δήμο Βοΐου με έδρα την Νεάπολη και όταν πήγε στην ολομέλεια για ψήφιση ο νόμος, άλλαξε και έγινε δήμος Βοΐου με έδρα την Σιάτιστα... αυτά, έτσι, για να μην ξεχνάμε.
Φαίνεται, έχουν διδαχτεί από το λεξιλόγιο που χρησιμοποιούσαν αυτοί που ήταν στην εξουσία στη δεκαετία του 1980 που ήταν σαν την μαστορική γλώσσα*, έλεγαν τότε π.χ.: διολίσθηση δραχμής και εννοούσαν την υποτίμηση, αναδόμηση και εννοούσαν τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.
Ως άλλοι μάστορες του σήμερα, μάστορες του εμπαιγμού και της ταλαιπωρίας ενός ολόκληρου λαού, οι πολιτικοί μας αποδεικνύονται τέλειοι επιστήμονες στο «σερβίρισμα» κακών μαντάτων με επιχειρηματολογία έτοιμη για το καθετί! Και με μοναδική εξήγηση για την κακή κατάσταση που βιώνουμε το τσιτάτο: «ας προσέχαμε τι ψηφίζαμε!!!!!!!!!!!»
Λες και αυτοί που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές το ψήφισαν για να κόβει μισθούς και συντάξεις και για να κτυπάει διαδηλωτές στα κεφάλια η αυτοί που ψήφισαν Σαμαρά τον ψήφισαν για να συναινεί κι αυτός στην πώληση κρατικής περιουσίας.
*μαστορική γλώσσα χρησιμοποιούσαν οι τεχνίτες οικοδομής μεταξύ τους για να μην τους καταλαβαίνουν οι ιδιοκτήτες .
Βελβεντινή Ματιά
left;" trbidi="on">

Πρώτη νίκη για τους Νέους του Παναθηναϊκού


Με το δεξί ξεκίνησαν, έστω και τις φιλικές τους υποχρεώσεις, οι Νέοι του Παναθηναϊκού καθώς στο πρώτο τους φιλικό επικράτησαν του Μακεδονικού Κοζάνης με 2-1 και έδειξαν κάποια πολύ καλά στοιχεία.

Οι πράσινοι αντιμετώπισαν την ανδρική ομάδα της Κοζάνης και φυσικά ο βαθμός δυσκολίας ήταν αρκετά μεγάλος και για αυτό τα συμπεράσματα που έβγαλε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα από την πρώτη φιλική αναμέτρηση του Τριφυλλιού θα φανούν πολύ χρήσιμα στον Αργεντινό τεχνικό.

Όσον αφορά αυτό καθ' αυτό το παιχνίδι οι πράσινοι πέτυχαν και τα δύο γκολ στο δεύτερο μέρος με τον Κασαπάκη να βάζει το πρώτο γκολ της σεζόν μετά από ωραίο ένα-δύο με τον Γιαννιτσάνη. Το δεύτερο γκολ για το Τριφύλλι πέτυχε ο Αποστολόπουλος με όμορφο πλασέ.

Η ομάδα του Μακεδονικού το μόνο που κατάφερε να κάνει ήταν να μειώσει στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης χωρίς όμως αυτό να χαλάσει τη καλή εικόνα των πράσινων.

Παναθηναϊκός: Αναστασόπουλος, Κόι (Ρισβάνης), Τριανταφυλλόπουλος, Χουχούμης, Κασαπάκης, Δώνης (Αναστασόπουλος), Σταματάκης, Ανδρεόπουλος (Σκούφος), Μαραθιανός (Αποστολόπουλος), Μουζακίτης, Κουσίδης (Γιαννιτσάνης).

28 Ιουλ 2011

7η ΓΙΟΡΤΗ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΣΤΙΣ 5, 6 & 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011

Program Maleft;" trbidi="on">

25 Ιουλ 2011

«Στέκι» προετοιμασίας ομάδων μεγάλων Συλλόγων και Εθνικών Συγκροτημάτων το Αθλητικό Κέντρο Βελβεντού.

Για άλλη μία χρονιά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της θα πραγματοποιήσει η ομάδα νέων κάτω των 20 του ΠΑΟ στο Βελβεντό.
Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα έχοντας εμπειρία των δυο προηγούμενων ετών επέλεξε και φέτος το Αθλητικό Κέντρο του Βελβεντού για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας των ταλέντων του Παναθηναϊκού.
Έτσι, από την Τρίτη 26/7/11 και για μία εβδομάδα οι ταλαντούχοι παίκτες των πρασίνων υπό τις οδηγίες του παλιού άσσου του τριφυλλιού θα προσπαθήσουν να θέσουν τις βάσεις εκμεταλλευόμενοι τις άριστες εγκαταστάσεις του κέντρου στο Βελβεντό.
Η εμπιστοσύνη ανθρώπων του ποδοσφαίρου όπως ο Χουάν στις συνθήκες που βρίσκουν στο Βελβεντό αποτελεί τη δικαίωση για τη συνεχή προσπάθεια στη βελτίωση των υποδομών ώστε να ικανοποιούν πλήρως τις απαιτήσεις ειδικών που κουβαλούν την εμπειρία αντίστοιχων αθλητικών κέντρων του εξωτερικού.
Μετά από την ομάδα του Παναθηναϊκού, άλλος ένας γνώριμος του Βελβεντού πρόκειται να επισκεφθεί το Αθλητικό κέντρο για τη δική του προετοιμασία.
Πρόκειται για την ομάδα νέων της Α.Ε. Λάρισας, όπου για 6η συνεχή χρονιά θα πραγματοποιήσει το β’ στάδιο της προετοιμασίας της από 2/8/11 και για μία εβδομάδα στο Βελβεντό, όντας πολύ ευχαριστημένη από τη φιλοξενία που βρίσκουν κάθε χρόνο οι άνθρωποι της πρωτεύουσας του κάμπου.
Τις δικές τους προετοιμασίες ενόψει των προσεχών υποχρεώσεων τους, θα πραγματοποιήσουν τα Εθνικά αντιπροσωπευτικά Συγκροτήματα των μικρών ηλικιών στο Αθλητικό κέντρο του Βελβεντού.
Πρόκειται για την ομάδα παίδων που θα πραγματοποιήσει 4ήμερη προετοιμασία στις 21 Αυγούστου με τον ομοσπονδιακό τεχνικό κ. Παχατουρίδη να προσπαθεί στο μοντάρισμα της ομάδας, ενώ θα ακολουθήσουν από τις 26/8 δύο διήμερα των Εθνικών Νεανίδων και Κορασίδων αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια των οποίων θα γίνουν επιλογές για τις μελλοντικές υποχρεώσεις των γυναικείων τμημάτων.
Όλες οι αποστολές θα διαμείνουν στην πανέμορφη περιοχή ΜΕΤΟΧΙ στους πρόποδες των Πιερίων, όπου βρίσκονται οι άρτιες αθλητικές εγκαταστάσεις του Βελβεντού και στο ξενοδοχείο «Αγνάντι» σε απόσταση λίγων μέτρων από τα γήπεδα.


ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ 

12 Ιουλ 2011

Γεια και χαρά σας βρε πατριώτες

Στίχοι: Διονύσης Τζεφρώνης
Μουσική: Θωμάς Μπακαλάκος
Πρώτη εκτέλεση: Βασίλης Παπακωνσταντίνου


Ήρθε ο βουλευτής στο χωριό, βόλτες από κει και από δω
μοιράζει υποσχέσεις στους αγρότες,
θα σας γλιτώσουμε από τη δυστυχία,
νερό θα φέρουμε θα φτιάξουμε σχολεία
κι όσο για τα φτωχά κορίτσια σας γαμπρούς εμείς θα βρούμε.


Γεια και χαρά σας βρε πατριώτες
και εμέ οι παππούδες μου ήταν αγρότες γεια σας.(δις)


Ήρθε ο βουλευτής στο χωριό βόλτες από κει και από δω
μοιράζει υποσχέσεις στους αγρότες,
θα γίνει αύξηση τιμής των προϊόντων,
θα αυξηθούν και οι συντάξεις των γερόντων,
νοσοκομεία θα σας χτίσουμε οι εκλογές ζυγώνουν.


Γεια και χαρά σας βρε πατριώτες
και εμέ οι παππούδες μου ήταν αγρότες γεια σας. (δις)


Μπήκε ο βουλευτής στη βουλή βόλτες από δω και από κει
θρονιάστηκε σαν διάνος στην Αθήνα
και μην τον είδατε το φίλο τον λεβέντη
απ' το χωριό μας δεν περνάει ούτε για γλέντι
και όσα μας είχε τάξει ήταν λαγοί με πετραχήλια.


Γεια και χαρά σας βρε πατριώτες
και εμέ οι παππούδες μου ήταν αγρότες γεια σας. (δις)

10 Ιουλ 2011

ξεπουλούν με σχέδιο.........

Τις τελευταίες μέρες σε σελίδες στο διαδίκτυο αλλά και σε ειδήσεις των τηλεοπτικών καναλιών κυριαρχούν ειδήσεις που αφορούν επιδόματα και ποσά αποδοχών εργαζομένων των ΔΕΚΟ που είναι έτοιμες προς εκποίηση .


Δεν αναφέρουν καν την χρηματιστηριακή αξία αυτών των επιχειρήσεων που αυτόν τον καιρό είναι η πιο χαμηλή και σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχεί στην πραγματική τους αξία
Αλήθεια ας μας απαντήσουν οι τεχνοκράτες
κ. Ρέππα σύμβουλοι του ΥΠΕΚΑ,και οι οικονομικοί αναλυτες των καναλιών
ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΕΝΑ ΟΡΥΧΕΙΟ ;
ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΕΝΑΣ ΛΙΓΝΙΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ;
ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΕΝΑΣ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ; , όταν πρέπει αντίστοιχα να συνυπολογίσει κανείς
Το κόστος των παραχωρημένων εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων
Το κόστος των παραχωρημένων αδειών κατασκευής λειτουργίας και περιβαλλοντικών όρων
Το κόστος του υδάτινου δυναμικού και των παρόχθιων εκτάσεων.
Ποιοι τεχνοκράτες και με ποια διαδικασία θα συνυπολογίσουν αυτές τις αξίες ;




7 Ιουλ 2011

Θεατρική παράσταστη στο θέατρο του αθλητικού κέντου Βελβεντού

Το ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ θα παρουσιάσει το κλασικό έργο του Κώστα Μουρσελά «Εκείνος κι Εκείνος» με πρωταγωνιστές τον Τάσο Χαλκιά και τον Πάνο Σκουρολιάκο, το Σάββατο 9 Ιουλίου στις 9.15 το βράδυ στο θέατρο του Αθλητικού Κέντρου Βελβεντού.

1 Ιουλ 2011

Εκδήλωση της Κίνησης Γυναικών Βελβεντού


Η Κίνηση Γυναικών Βελβεντού για την ανεξαρτησία του Δήμου σας καλεί στην εκδήλωση με θέμα:




"Η προσφορά των γυναικών στην πατρίδα και στον άνθρωπο"
Ομιλήτρια : Αθηνά Τζινίκου-Κακούλη
(φιλόλογος-Λαογράφος)


Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού,Σάββατο 2 Ιουλίου 2011 στις 9 το βράδυ.